Slik søker du

Hvordan finne drømmejobben?

Å være jobbsøker er veldig krevende og det å søke på utlyste stillinger er ikke alltid nok. Man må være aktivt søkende, skrive gode skreddersydde søknader og man må ha mye pågangsmot.

Gjør deg søkbar

Skaff deg en god oversikt over arbeidsmarkedet ved å registrere deg på ulike kandidatdatabaser, samt bestilling av ulike jobbovervåkninger der hvor det er mulig. Videre er det veldig mange arbeidsgivere i dag som foretrekker å ansette noen de kjenner, enten via bekjente eller annet nettverk. Derfor er det viktig at du utvider nettverket ditt og gjør det kjent at du søker jobb og hva du søker etter. Gjør deg søkbar.

Vær aktiv

Ikke forvent at jobben kommer til deg, vær oppsøkende og ta gjerne kontakt med bedrifter du anser som din neste arbeidsgiver. Sender du en åpen søknad, så ring alltid på forhånd og forhør deg om hvem du skal sende til. Presenter deg tydelig og vær ydmyk.

Ta kontakt med oss

I People ser vi det som en stor fordel å kjenne våre jobbsøkere, både til faste stillinger og vikariater. Ta derfor kontakt med oss om du er jobbsøker, som bemanningsbyrå får vi stadig inn nye oppdrag og hvem vet om ikke drømmejobben din er like om hjørnet?